Przepisy

Brownie z fasoli!

Niejednokrtonie robiłam już brownie z batatów, kaszy jaglanej i …. przyszedł czas na :

BROWNIE Z FASOLI

Składniki:

1 puszka fasoli konserwowej ( dokładnie odsącz fasolę!)

1 banan

2 jajka

1 łyżka oleju kokosowego

3 płaskie łyżki kakao

1 łyżeszka proszku do pieczenia

3 łyżeczki ksylitolu

Polewa:

kilka kawałków gorzkiej czekolady

olej kokosowy

 

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Umieść wszystkie wszystkie składniki na brownie  w blenderze  i mieszaj do momentu, aż ciasto będzie idealnie gładkie. Jeśli nie macie blendera kielichowego, to można też użyć blendera ręcznego. Pamiętajcie jednak o tym, aby dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około 45 minut.  Na koniec przygotowujemy polewę – w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i olej kokosowy. Kiedy brownie upiecze się, studzimy je i polewamy polewą, gotowe! Dodatkowo można posypać brownie owocami ( maliny, truskawki) albo tak jak ja – zjeść je z dżemem truskawkowym własnej roboty.

Koniecznie musicie spróbować! 🙂

SMACZNEGO!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *