
Brownie z fasoli!
Niejednokrtonie robiłam już brownie z batatów, kaszy jaglanej i …. przyszedł czas na :
BROWNIE Z FASOLI
Składniki:
1 puszka fasoli konserwowej ( dokładnie odsącz fasolę!)
1 banan
2 jajka
1 łyżka oleju kokosowego
3 płaskie łyżki kakao
1 łyżeszka proszku do pieczenia
3 łyżeczki ksylitolu
Polewa:
kilka kawałków gorzkiej czekolady
olej kokosowy
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Umieść wszystkie wszystkie składniki na brownie w blenderze i mieszaj do momentu, aż ciasto będzie idealnie gładkie. Jeśli nie macie blendera kielichowego, to można też użyć blendera ręcznego. Pamiętajcie jednak o tym, aby dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około 45 minut. Na koniec przygotowujemy polewę – w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i olej kokosowy. Kiedy brownie upiecze się, studzimy je i polewamy polewą, gotowe! Dodatkowo można posypać brownie owocami ( maliny, truskawki) albo tak jak ja – zjeść je z dżemem truskawkowym własnej roboty.
Koniecznie musicie spróbować! 🙂
SMACZNEGO!
